İşte bir zamanlar yanımızdan ayıramadığımız; ancak bugün 5 kuruş dahi vermek istemeyeceğiniz zamanının en teknolojik cihazları...
Akbillerin ilk sürümleri bu şekildeydi; artık İstanbul Kart var.
Eskiden jetonumuz kadar konuşabilirdik! Artık kartlı telefonları gerektiğinde kullanıyoruz.
CD ve MP3 player'lardan önce, manyetik bir ses kayıt platformu olan kasetler yoğun bir şekilde kullanılıyordu. İlk olarak 1963 yılında Philips tarafından tanıtılan kaset, bir sonraki yıl ABD pazarına merhaba dedi.
Bunun yanı sıra 1970'li yıllarda bilgisayarlarda veri depolama birimi olarak da kullanılmaya başlanan kasetlerin 90 dakikalık sürümleri yaklaşık 700KB'lık bir veriyi tek tarafı içerisinde taşıyabiliyordu. Teyp kasetlerinin ardından ise disket sürücüler kullanılmaya başlandı.
İçinde bir adet oyun olur ve tüm gün bu oyunu oynardık yorulmadan!
90'lı yıllarda çocukların ve hatta yetişkinlerin elinden düşmeyen tetris oyunun el konsolu epey yaygındı. Elbette akıllı telefonlar varken şu an esamesi okunmuyor.
Şu an pek kullanılmayan ama zamanında dünyayla iletişimimizi sağlayan MSN Messenger, ICQ gibi programlar bugün yerini Facebook Messenger'a ve Whatsapp'a bıraktı.
1971'den 1976 yılına kadar kullanılan ve 8 inç'lik disket sürücüler, devasa boyutlarıyla dikkat çekiyordu. Bir disketin toplam hafızası ise 80 KB idi. Yani 8500 disketi topladığınızda bir CD elde edebiliyorduk.
8 inç'lik disket sürücüleri 5 yıllık kullanım ömrünün ardından yerini 3.5 inç'lik disket sürücülere bıraktı.
1982 yılından itibaren kullanıma sunulan 3.5 inç'lik disket sürücüler, bugün de halen kullanılmaya devam ediyor; ancak bugün kullanılan birçok cihazda bu sürücüye artık yer verilmiyor.
Teyp bandı kullanan disketlerin toplam hafızası ise sadece 1.4 MB (megabyte) idi. Disketlerin ardından CD'ler popülerleşmeye başladı.
Aslında 1980'li yıllarda ilk kez ortaya çıkan CD'ler, 90'ların ardından yaygınlaşma şansı buldu. 700 MB'lık bir kapasiteye sahip olan CD'ler CD-ROM denilen cihazlarla beraber çalışıyordu.
Yorumlar